Battle for the Light

Morris and the Dragon

Dus, het was een mooie dag, zonnetje scheen en ik had net een pak speelkaarten gekocht, omdat het reizen soms best wel saai kon zijn. We waren in Fallcrest en gingen langs bij onze vriend de burgemeester en vroeg of er nog problemen waren in de stad. Inderdaad, er waren problemen. Deze keer waren er kobolden die allemaal handelsroutes overvielen en met de buit ervandoor gingen. Over het algemeen zijn kobolden wel makkelijk een koppie kleiner te maken, dus gingen we dat ook doen.

We gingen naar het bos waar het allemaal gebeurde toen we overvallen werden door kobolden. Ze wisten niet wat ze meemaakten, want tegen de tijd dat ze kans hadden om te reageren waren ze al dood. Ik weet niet meer of we er 1 hadden laten ontsnappen om hem vervolgens te volgen of dat we iemand hadden “ondervraagt” of dat we gewoon een beetje gingen rondlopen in de omgeving, maar uiteindelijk vonden we de grot waar de kobolden zich schuilhielden.

Na alle kobolden af te hebben geslacht kwamen we in een grotere grot waar we stemmen hoorden. 1 heel ruige diepe stem en 1 mensachtige stem. Morthos ging op onderzoek uit maar hoorde niet meer dan wat gepraat over kinderliedjes en dergelijke. De man met de zware stem werd ook behoorlijk onder de duim gehouden door de mens door doodsbedreigingen. De mens ging weg en we glipten naar binnen. In de grot zat een draak, een ijsdraak. Hij zag ons en begon ons aan te vallen. Wij verdedigden onszelf en vielen de draak aan. Toen de draak al behoorlijk uitgeput was van het gevecht dook ik onder de draak en stak mijn zwaard in zijn onderbuik. Hij viel buiten westen op mij neer, waarna we ons best moesten doen om mij er onderuit te krijgen.

Toen de draak weer bij bewustzijn was stelden we hem een paar vragen. Wie was die man en wat kwam hij doen. De draak vertelde dat hij gevaarlijk was en hij niet met hem wilde spotten omdat hij anders dood vlees zou worden. Wij beloofden hem dat we hem zouden stoppen omdat dit sowieso ons doel was. Hij gaf ons wat van zijn coole schatten en we gingen weer naar huis.

Zo eindigde het koboldenprobleem en hadden we een draak als vriend.

- Shedinn

Comments

bamboebos

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.