Caelis

Caelis is een machtige tovenaar, oorspronkelijk afkomstig uit de Feywild. Wrede gebeurtenissen in zijn leven hebben ervoor gezorgd dat zijn primaire verblijfplaats gevestigd is in Gromerca.

Hij heeft een lange tijd rondgereisd in de Feywild en ook op Gromerca zelf. Hier heeft hij zijn grote kennis opgedaan over monsters en de wereld in het algemeen. Uiteindelijk besloot Caelis te rusten van zijn reis. Hij deed dit in Fallcrest, waar hij nu al ruime tijd woont. Hier was hij student onder Nizmoran the Green, een bekende tovenaar uit Fallcrest, waar Caelis wel het een of ander van opgestoken had.

Op een dag las Caelis in een boek over Lady Saharel. Een vrouw die, als je haar tegenkomt, één vraag voor je beantwoord. Gezien zijn verleden was dit zeer aantrekkelijk voor hem en hij vertelde dit aan zijn mentor, Nizmoran. Hij ging ermee akkoord en vond het zeer wijs en vervolgens ging Caelis op pad. Hij hoorde over een karavaan onder leiding van Thurr, die richting Spellgard ging, waar Lady Saharel altijd verscheen. Hij ging met hem mee en hier ontmoette hij Shedinn en Eladrin, twee compagnons waar hij langer mee reist dan hij dacht…

Caelis is een vrolijke spontane jongen, echter schijnt soms zijn wrede verleden door naar zijn persoonlijkheid in zijn wantrouwen van anderen. Zijn leeftijd is voor een mens best hoog, maar zijn uiterlijk verraadt dit geenszins. Hij komt juist jong over!

Caelis vind het belangrijk om de zwakkeren te beschermen en te helpen waar dan ook. Hij vindt ook dat het kwaad overal uitgeroeid moet worden, voordat het anderen kwaad kan doen. Hij cijfert zichzelf graag weg om anderen tot dienst te staan en als diegenen het echt nodig hebben.

Caelis ziet er als een jonge Eladrin uit, heeft rood haar en bruine ogen. Hij loopt altijd rond met een mantel met daaronder een lederen wapenrusting om vijanden te verassen met zijn stevige bescherming. Hij loopt rond met twee lange staven om optimale krachtontwikkeling te bereiken en aanvallen beter te kunnen afwenden.

Caelis

Battle for the Light lost_shinigami